Kopš 1.septembra ir pagājis jau pusgads. Visu šo laiku 1.klases skolēni čakli mācījās lasīt zilbes, likt tās kopā vārdos un no vārdiem virknēt teikumus. Bērni pirmās gudrības apguva no savas uzticīgās „draudzenes’ – ābecītes „Zīle”.

Svētki noritēja ar daudziem pārsteigumiem. Ciemos pie pirmklasniekiem ieradās Burtu meitiņa, Buratino un Nezinītis. Burtu meitiņa saviem draugiem pierādīja, kāpēc jāiet uz skolu mācīties. Tad ieradās karaliene Ābecīte ar saviem pavalstniekiem – burtiņiem un aicinot visus skolēnus doties ceļojumā ar jautru burvju vilcieniņu, apmeklēja stacijas „Alfabētiņš” un „Mini mīkliņu!”

Pirmklasnieki pasākumā gan lasīja dzejoļus, gan dziedāja, gan gāja rotaļās, gan minēja mīklas, gan rādīja savu lasītprasmi.

      Pirmsskolas un 2.-4.klašu skolēni uz svētkiem bija ieradušies ar jaukām un interesantām dāvanām, kā arī ar radošiem uzdevumiem, ar kuriem  iepriecināja mūsu skolas juniorus. Liels bija pārsteigums, kad ar krāsainiem baloniem rokās ieradās klauns. Mazie saka visiem lielu PALDIES un ir ļoti, ļoti priecīgi par dāvanām un vēlējumiem.

Svētku noslēgumā pirmklasnieki saņēma sertifikātu par latviešu valodas alfabēta burtu apguvi.

Ābeces svētki turpinājās klasē, kur viņus gaidīja saldais pārsteigums. Svētki bija izdevušies lieliski!

 

 

1.klases skolotāja Ināra Reinika

Bildes var apskatīt šeit: Ābeces svētki