Uz pasākumu bija sabraukuši pirmsskolas vecuma bērni no visām Maltas apvienības pārvaldes teritorijā esošajām skolām un bērnudārziem. Programmā bija dzejoļu lasīšana, dziedāšana mūzikas instrumentu pavadījumā, literārās kompozīcijas un pasaku lugas “Pie saulītes ciemos’’ inscenējums. Feimaņu pamatskolas 6.gadīgo bērnu grupas audzēkņi Anna Filatova, Ģirts Gailišs, Juliana Gorina, Arturs Klindžāns, Elīna Klindžāne, Emīls Līcītis un Martins Mauriņš uzstājās ar Mairitas Bičukas dzejoļa “Skaista ir mana Latvija’’ literāro kompozīciju.

   Kaut arī mazajiem māksliniekiem, uzstājoties publikas priekšā, bija neliels satraukums, bērni parādīja labu sniegumu. Tā, skatoties citu dalībnieku priekšnesumus, ciemošanās laiks Maltā paskrēja nemanot.

   Pasākuma nobeigumā notika apbalvošana. Rēzeknes novada Griškānu PII “Sprīdītis’’ vadītāja Svetlana Klīdzēja pateicās gan skolotājiem, gan dalībniekiem par ieguldīto darbu. Ikviens pasākuma dalībnieks saņēma diplomu, bet katra bērnu grupa arī pārsteiguma dāvanas.

   Atbraucot atpakaļ uz skolu, bērnus grupas telpās jau gaidīja saldais cienasts.

   Izmantojot iespēju dot bērniem uzstāties pirmsskolas izglītības iestāžu organizētajā konkursā pirmo reizi, ceru, ka šī vēlēšanās piedalīties līdzīga veida konkursos saglabāsies arī turpmāk.

   Paldies Feimaņu pagastam par transporta nodrošināšanu un bērnu vecākiem par atbalstu pasākuma rīkošanā.

Pirmsskolas skolotāja Emerita Klindžāne