Uz „Ābeces svētkiem” pirmklasnieki uzaicināja savus vecākus un pašus tuvākos draugus - 5.-6.gadīgo pirmsskolas grupiņas bērnus, 2. un 4. klases skolēnus, skolotājus.
Ciemos ieradās Pepija Garzeķe un Mazā Raganiņa. Viņas pārbaudīja pirmklasnieku prasmes mīklu minēšanā. Pirmklasnieki veiksmīgi tika galā ar šo uzdevumu.
Kā jau ziemā mēdz būt, ieradās arī Sniegavīrs, kurš viesus aicināja uz jautrām sacensībām. Sacentās pirmklasnieku un vecāku komanda pret 2. un 4. klases skolēnu komandu. Uzvaru guva pirmklasnieku un vecāku komanda, jo šajā komandā bija daudz dalībnieku ar bagātāku dzīves pieredzi. Uzvarētāji saņēma medaļas, bet 2.vietas ieguvēji saldo balvu - konfektes.
Tad gaviļnieku zināšanas pārbaudīja 2.klases skolēni. Kopīgi, no mezglā sasietas auklas bija jāizveido dažādas ģeometriskas figūras. Šajā uzdevumā atspoguļojās pirmklasnieku apgūtās loģiskās domāšanas un sadarbības prasmes.
Mūsdienu deju pulciņš “Dejotprieks” visus iepriecināja ar divām dejām- “Labdien!” un “Čību, čābu”. Ar lielāko prieku nu visi pasākuma dalībnieki varēja aktīvi piedalīties dažādās rotaļdejās.
Katram pirmklasniekam tika pasniegts diploms par zinātkāri, aktivitāti stundās, labsirdīgumu un dzīvesprieku, kā arī dāvanas.
Pasākuma noslēgumā visi viesi tika aicināti pie svētku galda, kur katrs varēja pamieloties ar garšīgu ābolkūku un smaržīgu tēju.
Pirmklasnieki kopā ar klases audzinātāju pateicas visiem, kas atrada laiku un iespēju piedalīties „Ābeces svētkos”.

1.klases audzinātāja Iveta Alika