Akreditācija ir komplekss un daudzpusīgs process, kura ietvaros vērtē izglītības iestādes un izglītības programmu kvalitāti. Izglītības iestādes un izglītības programmu akreditācija dod tiesības izglītības iestādei izsniegt valsts atzītu izglītības dokumentu par konkrētas izglītības programmai atbilstošas izglītības apguvi. /Izglītības likums/

   2019.gada 6.novembrī Feimaņu pamatskolai bija pienācis kārtējās akreditācijas termiņš, tādēļ oktobra beigās skolā viesojās akreditācijas ekspertu komisija.

   Eksperti jau iepriekš bija iepazinušies ar skolas pašvērtējumu, iekšējiem dokumentiem, publiskajā vidē un specifiskajās datu bāzēs pieejamo informāciju, bija veikuši skolotāju, vecāku un skolēnu aptauju. Klātienes darba posmā komisijas galvenā uzmanība tika veltīta mācību stundu vērošanai, sarunām ar visu, skolas dzīvē iesaistīto, pušu pārstāvjiem.

   Novērtēšanas procesa laikā trīs Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) eksperti skolas darbu vērtēja 7 jomās: mācību saturs - iestādes īstenotās izglītības programmas: mācīšana un mācīšanās; izglītojamo sasniegumi; atbalsts izglītojamiem; izglītības iestādes vide; izglītības iestādes resursi; izglītības iestādes darba organizācija, vadība un kvalitātes nodrošināšana.

   Kopā ar izglītības iestādi reizi sešos gados IKVD ekspertu komisija akreditē arī skolu direktorus (pašvaldība - vismaz reizi divos gados). Saņemts arī izglītības iestādes vadītāja profesionālās darbības novērtējums - atbilst amatam.

   Par rezultātu esam gandarīti, jo skolas kolektīva darbs ir atzinīgi novērtēts.

Feimaņu pamatskolas direktore Aina Drikšņa

05.02.2020.