Kā  stāstīja paši šī pasākuma organizētāji, festivāla mērķis bijis apkopot interešu izglītības programmu “Domā zaļi – lieto vēlreiz!” un “Deju mikslis” saturu, nostiprināt iegūtās kompetences, demonstrēt paveikto darbu un iesaistīt citu novada skolu skolēnus. Uz festivālu bija ieradušies ciemiņi no piecām novada skolām: Makašānu, Audriņu, Feimaņu, Rēznas un Verēmu skolas.
    Festivāls sākās ar koncertu, kuram mācību gada garumā bija gatavojušās gandrīz visas klases. Katra klase par izpētes objektu bija izraudzījusies kādu puķi, pētījusi informāciju par to, sagatavojusi deju vai dziesmu par šo puķi pulciņu nodarbībās, kā arī mājturības stundās no otrreizēja materiāla izgatavojusi un šuvusi tērpus priekš savas uzstāšanās, tādējādi demonstrējot savu zaļo domāšanu un īstenojot starpdisciplināro saiti kompetenču attīstībā. Piemēram, 6. klase uzstājās ar “Magoņu deju,” 2. klase ar deju “Pieneņpūkas,” 8.b klase ar deju “Kreimenes,” kāda cita klase bija batikojusi baltos kreklus, pagatavojusi rudzupuķu tērpu un iemācījusies dziesmiņu par rudzupuķi. Dejas un dziesmas mijās ar modes skati - meiteņu pašdarināto tērpu demonstrējumiem.
   Pēc koncerta visi tika aicināti uz radošajām darbnīcām. Tā kā Sakstagala skola nosaukta 
Jāņa Klīdzēja vārdā, festivāla moto bija “Boņs – dabas bērns”. Ar šo moto pēc koncerta devāmies uz mums piedāvātajām radošajām darbnīcām. Feimaņu pamatskolas skolēniem bija iespēja darboties vairākās darbnīcās. Darbnīcā ”Žiks – Boņa draugs” – skolēni aplūkoja pulciņa “Domā zaļi – lieto vēlreiz!” darbu izstādi un paši izgatavoja Žiku no kartona iepakojumiem un dziju atgriezumiem. Radošajā darbnīcā ”Kas ātrāks zirgs vai mašīna?” – skolēni, iedvesmojušies no J. Klīdzēja romāna ”Cilvēka bērns” fragmentiem, sacentās savā starpā, ritinot no koka darinātu zirga un mašīnas figūru, kā arī izgatavoja Boņa sapņu mašīnu no papīra dvieļu rullīšiem. Neiztika arī bez dejošanas. Darbnīcā ”Boņs dejo” apguvām  dejas meistarklasi un tikām sagatavoti festivāla noslēguma kopdejai. 
      5.- 6. klašu skolēni ar prieku apmeklēja darbnīcu “Boņs sporto,” kur notika sporta stafetes piepūšamajās atrakcijās, un darbnīcu “Boņs nākotnē,” kur izgatavoja lidojošos šķīvīšus no vienreizējās lietošanas traukiem. Bet 7.klases skolēni darbojās vēl divās citās darbnīcās: “Boņs meistaro” un “Boņa pirts.”  Radošajā darbnīcā ”Boņs meistaro” skolēni apguva prasmi , kā Boņa pātadziņu pārvērst par brošiņu, kas pīta no klūgu sloksnītes. Savukārt “Boņa pirtī” mācījās, kā radīt neatkārtojamu un aromātisku pirts gaisotni no dažādām slotiņām, iejutās pirtnieka lomā un apguva pareizas pirtī  pēršanas pamatus. Pēc radošajām darbnīcām visi  pulcējāmies skolas aktu zālē uz kopdeju un diskotēku festivāla noslēgumā.
    Diena bija ļoti piepildīta un tika aizvadīta interesanti, neparasti un ļoti radoši. Enerģijas un iedvesmas pilni, it kā atguvuši otro elpu, atgriezāmies mājās no festivāla Sakstagalā, lai  ar prieku aizvadītu un godam pabeigtu pēdējās atlikušās skolas dienas šajā mācību gadā.
Paldies visiem Sakstagala skolas skolotājiem un darbiniekiem par jauko uzņemšanu un iedvesmošanu! Paldies arī visiem Feimaņu pamatskolas 5.-7. klašu skolēniem – festivāla dalībniekiem!
Lai jums visiem saulaina, interesanta un  vienreizēja šī vasara!
 
              Feimaņu pamatskolas skolotāja Ingrīda Mežajeva.