Ar dažādu spēļu starpniecību skolēni kopā ar Ezīti Jostiņu varēja pārbaudīt iemaņas PET pudeļu un citu atkritumu šķirošanas veiklībā.

Latvijas Dabas muzejs piedāvāja uzspēlēt dzīvnieku monopolu, bet, tiem, kam patīk doties mežā un pasēņot, tika piedāvāta iespēja patrenēties ēdamo, indīgo un aizsargājamo sēņu pazīšanā. Caur radošām un jautrām nodarbēm varēja iepazīt un izzināt sēklas, atpazīt augus un praksē pārbaudīt savas piķēšanas prasmes.

Apciemojām mēs arī “Drošības salu”, kur iepazinām Neatliekamās medicīniskās palīdzības un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu transporta līdzekļus, aprīkojumu, atraktīvā veidā apguvām pareizas rīcības iemaņas dažādās ārkārtas situācijās.

Nacionālie bruņotie spēki piedāvāja  iepazīties ar kara tehniku un ieročiem. Zēni izmantoja iespēju iekāpt tankā un apskatīties tā aprīkojumu no iekšpuses. Savukārt, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra piedāvāja pārbaudīt savas prasmes traktortehnikas vadīšanā, zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, iegūt jaunā traktorista apliecību.

Apmeklējot “Sirsnības un draudzības salu” bija iespēja  iepazīties ar brīvprātīgo darbu dzīvnieku patversmē un kopā ar skolotāju Loti izveidot savu Atbildīgā cilvēka draudzības rokassprādzi, kā arī piedalīties labdarības loterijā, kur visas lozes pilnas. Apskatījām mēs arī trušu un zirgu izstādes.

Pasākuma ietvaros notika arī vērienīga traktortehnikas izstāde un paraugdemonstrējumi.

Vienlaikus ar radošajām darbnīcām un citām aktivitātēm, ar muzikālajiem priekšnesumiem mūs priecēja Lauris Reiniks, Elza Rozentāle un citi mūziķi.

Piedalīšanās LVM Papīra skolas aktivitātēs deva mums iespēju bez maksas apmeklēt Dabas parku Tērvetē. Pa Anneles taku devāmies uz Pasaku mežu, apskatījām Rūķīšu mežu un Rūķīšu ciematu. Bijām pārsteigti par daudzām, mazajām un dažādajām rūķu mājiņām. Visi izmēģinājām ielīst un apskatīt gandrīz katru mājiņu. Pabijām arī Rūķu dzirnavās. Tālāk mūsu ceļš veda uz Sēņu mežu ar dažāda izmēra sēnēm tajā. Dažas bija pat garākas par cilvēku. Uzkāpām arī Skatu tornī, no kura pavērās skats uz Tērveti no putna lidojuma. Visapkārt bija redzami priežu meži un milzīgi lauki. Diemžēl, visu izstaigāt un apskatīt mums pietrūka laika.

Atpakaļceļā apskatījām Rundāles pils apkārtni un, braucot garām Bauskas pilij, varējām salīdzināt šos dažādu laikmetu arhitektūras pieminekļus.

Ceļš uz mājām bija garš, bet dziesmas latgaliešu, latviešu , krievu valodās, jautājumi par ģeogrāfijas, vēstures tēmām, kā arī aplausi un skaļas ovācijas pareizi atbildējušiem, padarīja braukšanu jautrāku.

Pēc aktīvas rosības bijām noguruši, bet priecīgi par dienā uzzināto un izbaudīto.

Skolotāja  Marija Smirnova

 

Foto

foto