Šogad tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda” notika Cēsīs 27.maijā, tajā sadancoja ap 5400 mazo dejotāju no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām. Rēzeknes un Viļānu novadu tautas deju kolektīvi uz Cēsīm devās jau 26.maijā, lai piedalītos deju uzveduma “Tāva sāta” kopmēģinājumā.

     Pa ceļam iegriezāmies Priekuļu vidusskolā izkravāt mantas nakšņošanai. Kopmēģinājums notika Cēsu pils parka estrādē no plkst:18.30 - 20.00. Pēc kopmēģinājuma bija iespēja iepazīt Cēsu pilsētu ar tās krāšņajām ainavām. It sevišķi dejotājus sajūsmināja melno gulbīšu pāris Cēsu pils parkā.

     Vakarā mums Priekuļu vidusskolā bija īstas Somu vakariņas. Ēdām to, ko mums bija sarūpējušas līdzņemšanai Feimaņu skolas pavārītes un dejotāju vecāki. 

     No rīta pēc brokastīm vairāki Rēzeknes novada tautas deju kolektīvi, tai skaitā arī mēs, devās apskatīt vienu no Latvijas apslēptajiem brīnumiem - Līču Laņģu klintis. Brīnišķīgās, sarkanīgās klintis, kas reiz bija visai grūti atrodamas un sasniedzamas, pēdējos gados kļuvušas visai iecienītas tūristu vidū. Tagad tur izvietotas norādes un labiekārtots pieejas ceļš. 

No Līču - Laņģu klinšu piekājes izplūst aptuveni 20 avoti, kas pavasarī ir īpaši ņipri. Avoti izgrauzuši klintīs dažāda garuma alas un nišas. Lielā Laņģu ala, kas atrodas klinšu dienviddaļā, ir garākā (48 m), un no tās izplūst spēcīgs avots. Turpat blakus ir arī 30 metru garā Vidējā Laņģu ala, bet vēl tālāk ziemeļu virzienā - Mazā Laņģu ala (4,2 m). Tāpat šajā vietā ir vairāki klinšu nobrukumi un atsegumi, kas veido neparastu ainavu. Aizas sānos izveidojusies savdabīga ala ar trīs ejām. Netālu no tās atrodas septiņus metrus garā Augšala un ļoti šaurā, 12 metrus garā Apakšala. Triju stundu laikā mēs spējām apskatīt un izpētīt tikai daļu no šī dabas brīnuma, jo bija jādodas uz skolu pusdienot un gatavoties festivāla norisēm.

     Festivāls iesākās ar  krāšņu gājienu no Vienības laukuma līdz Cēsu Pils parka estrādei. Gājiens bija atraktīvs un krāsains. Katram dejotajam bija krāsains lidojošais šķīvītis ar kuru varēja māt un sveicināt skatītājus. Gājiena dalībniekiem bija jāpilda dažādi dejotājiem atbilstoši uzdevumi, kas radīja lielu jautrību un azartu. Uzreiz pēc gājiena plkst.17.00 sākās festivāla kulminācijas sarīkojums - lielkoncerts ar skaistu 9 novadu deju programmu.

     Mājup devāmies noguruši, bet gandarīti, ka kopā bijām pavadījuši 2 skaistas piedzīvojumiem un emocijām bagātas dienas.

     Izsakām lielu paldies Priekuļu vidusskolai par siltu uzņemšanu, Rēzeknes novada pašvaldībai par transporta un dalības maksas finansējumu, Feimaņu pagasta pārvaldei par atbalstu, SIA “Inteco Wood” direktoram Dainim Molodcovam par finansiālu atbalstu, Feimaņu pamatskolas kolektīvam un dejotāju vecākiem par aktīvu atbalstu un sadarbību.  Milzīgu paldies vēlos pateikt visiem saviem dejotājiem par viņu neizsīkstošu enerģiju, entuziasmu un dejotprieku.  Lai saulaina, silta un piedzīvojumiem bagāta vasara! 

Feimaņu pamatskolas tautas deju kolektīva vadītāja Iveta Alika