63 bērni no 27 Latgales skolām pulcējās, lai piedalītos skatuves runas konkursā “Vuolyudzāni”. Skolēni tika vērtēti 3 vecuma grupās. Viņu sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Latgalē zināmi ļaudis: Saeimas deputāts Juris Viļums, mūziķis Guntis Rasims, aktieris Kristaps Rasims, uzņēmējs un mūziķis  Juris Vucāns, Rēzeknes Tautas teātra režisore Māra Zaļaiskalns, dzejniece Anna Rancāne, skolotāja Ineta Urtāne. Savu audzēkņu priekšnesumam līdzi sekoja viņu skolotāji un vecāki, kuri varēja priecāties par to, ka viņu bērni tur dzīvu tēvu tēvu valodu, skaisti un izteiksmīgi lasot latgaliešu autoru tekstus.

     Feimaņu pamatskolu šai konkursā pārstāvēja 8.klases skolniece Marika Vilcāne, kura pēdējos gados kā īsta Latgales patriote pat skolas literārās runas konkursos “Zvirbulis” izvēlas lasīt tekstus tieši latgaliešu valodā. Šogad ”Vuolyudzānos” Marika lasīja Neikšanīša fabulu “Veižu posts” un fināla kārtā  - fragmentu no Antona Matvējāna stāsta “Skūlys laiks”. Konkursā meitene saņēma pateicības rakstu par piedalīšanos, kā arī dāvanā dzejoļu krājumu latgaliešu valodā un žurnāla “A12” jaunāko numuru.

    Paldies Marikai par nopietno un cieņpilno attieksmi, ar kādu viņa izturas pret mūsu - latgaliešu valodu un kultūru, būdama paraugs šai ziņā citiem skolēniem un arī mums, skolotājiem.

Feimaņu pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Ingrīda Mežajeva