Feimaņu pamatskolas skolēnu vecāki, kuri bija ieradušies uz kopsapulci š.g. 31.martā, tikās ar Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības speciālisti Birutu Rīvāni, lai noklausītos un skatītos prezentāciju par tēmu „Niķi un stiķi. Ar mīlestību un cieņu.”

   Skolēnu vecāki ar interesi klausījās speciālistes informāciju par bērnu audzināšanu, atziņas par vecāku-bērnu attiecībām, analizēja reālus piemērus, kas pārbaudīti praksē u.c.

   Vecākiem tika dota iespēja darboties četrās grupās, katrai no tām pildīt uzdevumu, ievērojot bērna attīstības vecuma posmu. Uzdevumos bija izdalītas četras bērna uzvedības zonas, katrai no tām piešķirot savu krāsu - gandrīz kā luksaforam - zaļo, oranžo un sarkano, kas palīdz regulēt satiksmi audzināšanas ceļā, kas ved uz bērna personības veidošanu. Katra grupa prezentēja savu veikumu. Lektore ierosināja savā ģimenē kopā ar bērniem izveidot katram bērnam savu uzvedības modeli.

   Tikšanās laikā skolēnu vecākiem tika  piedāvāta lieliska iespēja gūt jaunas atziņas par kompromisu atrašanu, robežu noteikšanu un prasmi cienīt bērna izvēli, respektēt bērna vēlmi pēc nelielas personiskās brīvības.

   Katrs no dalībniekiem saņēma izdales materiālu - par aizstājējvārdiem sarunās ar bērnu, jaunu disciplinēšanas metožu izmēģināšanu, „baušļus vecākiem” u.tml.

 

IMG_8697.JPGIMG_8698.JPGIMG_8700.JPGIMG_8701.JPGIMG_8702.JPG