Rēzeknes novada skolēnu tehniskās jaunrades darba rezultātu prezentācijas pasākumā RA 25.aprīlī piedalījās 19 Feimaņu pamatskolas 4.-9.klašu skolēni, kuri 2014./2015.mācību gadā divas reizes mēnesī sestdienās apmeklēja nodarbības Rēzeknes augstskolā.

Pasākumu vadīja Inženieru fakultātes dekāne Ērika Teirumnieka, prasmīgi iesaistot prezentēšanā studentus, kuri bija strādājuši ar skolēnu grupām.

 „Jauno ķīmiķu skolas” dalībnieks Valentīns Jermakovs (4.kl.) bija pirmais, kas atklāja visas prezentācijas, veicot paraugdemonstrējumu ar gliemežiem un naglām, citu skolu skolēni rādīja eksperimentus ar krāsām, svecēm, puķu plaukšanu, vulkāna izvirdumu.

„Robotu” (vecākās) grupas dalībnieki Aleksejs Bodrovs un Jumis Ušpelis (9.kl.) bija strādājuši pie robotu „Hexabots ” (staigājošs, ar 6 kājām) un „Sumo” izveides.   „Robotu” (jaunākās) grupas dalībnieki Ivans Filatovs, Vjačeslavs Pujāts, Anatolijs Marhilevičs, Vladislavs Zinovjevs (5.kl.), Daniels Pujāts, Viktors Kuņickis (8.kl.) izgatavojuši lukturīšus, līnijsekotājrobotu un robotu – vaboli. Studenti uzsvēra, ka darbs pie robotu veidošanas no skolēna prasa loģisko domāšanu, iztēli dizaina izvēlē, lielu precizitāti, lodēšanas, līmēšanas iemaņas un bieži vien arī drauga palīdzību.

Ļoti atraktīvi prezentāciju sāka „Mazie inženieri”, iebraucot aktu zālē ar pašizgatavoto kartona traktoriņu, kura „stūrmaņi” bija mūsējie Dainis Bodrovs, Emīls Verčinskis un Artjoms Nikolajevs (4.kl.), vedot aiz sevis piekabē pārējos dalībniekus. Ne mazāk interesantas bija arī „Mazo inženieru” pašizgatavotās mirgojošās galda lampiņas, „elektriskie kociņi” un pat mūzikas instrumenti no latvāņu kātiem.

Pēc skatītāju reakcijas bija redzams, ka pasākuma nagla ir „Dizaina” grupas dalībnieču pašizgatavoto tērpu (no netradicionāla materiāla) modes skate. Majestātiski, atraktīvi un orģināli bija mūsu meiteņu Maijas Livdānes(5.kl.), Kristīnes Fjodorovas (6.kl.), Aijas Lapkovskas, Annemarijas Rivčas, Danielas Smirnovas, Emijas Verčinskas (8.kl.) tērpi un pats tērpa demonstrējums.

Noslēgumā visu skolu dalībnieki tika aicināti uz Rēzeknes novada pašvaldības sarūpēto cienastu.

                                        Iespaidus par redzēto un dzirdēto RA apkopoja skolas direktore A. Drikšņa

 

Bildes var apskatīt šeit: Prezentācijas pasākums Rēzeknes Augstskolā 25.aprīlī