Š.g. 31.maijā starp uzaicinātajiem 12 novadu 97 tautas deju kolektīviem piedalīties VISC rīkotajā Latvijas tautas deju festivāla „Latvju bērni danci veda” lielkoncertā „Balvu Vilciņš dejot sauc!” bija arī divi Feimaņu pamatskolas (2.-5.klašu) un (6.-8.klašu) tautas deju kolektīvi (kopā 41 dalībnieks).

     Šogad tautas deju festivāla mērķis bija:

Veicināt un popularizēt Latvijas bērnu tautas deju kolektīvu radošās aktivitātes;

Apzināt tautas deju kolektīvu māksliniecisko līmeni, deju iestudējumu kvalitāti;

  • Veicināt Balvu novada kultūrvides attīstību.

          Balvi mūs sagaidīja ar saulainu laiku un smaidošām cilvēku sejām. Balvu pamatskolā mēs baudījām siltas pusdienas, tad devāmies uz Centrālo laukumu pie Balvu Kultūras un atpūtas centra, lai apmeklētu festivāla atklāšanas pasākumu „Ko tu zini par Balviem?”. Starplaikos starp nogurdinošajiem mēģinājumiem veldzējāmies Balvu ezera krastā.

     Piedalījāmies arī svētku dalībnieku gājienā. Pēc gājiena sākās lielkoncerts Balvu pilsētas parkā, kurā Rēzeknes un Viļānu novadu skolu tautas deju kolektīvi uzstājās ar programmu „Nāc ar mani padejot!”.

     Visiem dalībniekiem un skatītājiem par prieku Lielkoncerta noslēgumā bija vērojams salūts un piedāvāta iespēja sadancoties. Pēc sadancošanās, ar gandarījumu par labi padarīto darbu, vēlu vakarā mēs devāmies mājās.

     Pateicamies Balvu pamatskolas kolektīvam par laipno uzņemšanu un ļoti garšīgajām pusdienām.

     Visiem tautas deju kolektīvu dejotājiem un viņu vecākiem pateicos par atbalstu, sapratni un pacietību. Novēlu dejotājiem izbaudīt jauko vasaru, uzņemt saules siltumu un enerģiju, kas būs īpaši nepieciešama nākošajā mācību gadā, gatavojoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

 

Feimaņu pamatskolas tautas deju kolektīvu vadītāja I.Alika

Bildes šeit: Feimaņu pamatskolas deju kolektīvi piedalās tautas deju festivālā “Latvju bērni danci veda” Balvos